Blog

Ismerd meg jobban a költöztető céget 1.

2014.11.24 20:09

Keresni egy költöztető céget, aki segít a költözés lebonyolításában, nem olyan nagy durranás, hiszen ma már a piacon nagyon sok ilyen cég van, könnyen meg lehet találni egyet közülük. A kihívás már csak az, hogy olyat találjunk, akik a legmegfelelőbbek lehetnek. Számos döntést meg kell hoznunk ilyenkor és eléggé óvatosnak is kell lennünk, mert néhány cég esetében felmerülhetnek a csalások, illetve sok költöztető cég nem játszik tiszta feltételekkel. Ebből a szempontból tehát nagyon fontos, hogy megtaláljunk egy megbízható költöztető céget, amelyek a legjobb szolgáltatást nyújtja elfogadható áron.

Legelőször fontos ellenőrizni, hogy érvényes cégbejegyzéssel, regisztrációval rendelkezik az a cég, amelyikkel szerződést szeretnénk kötni. Előnyös, ha utána nézünk a kiválasztandó cégnek az interneten vagy a közeli önkormányzatnál. Nagyon fontos tisztában lenni azzal, hogy a költöztető cég rendelkezik a szükséges engedélyekkel, amelyekkel át viheti a holminkt egyik helyről a másikra. Hasonlóképpen ellenőrizni kell a költöztető cég megbízhatóságát, illetve ha vannak ilyenek, az esetleges panaszokat a korábbi ügyfelek részéről.
Csak ezek után érdemes velük felvenni a kapcsolatot és tárgyalni a költöztetőkkel, illetve egy árajánlatot kérni. Általában az árak nagyban függenek a költözés távolságától, illetve a szobák számától, ezeket tehát meg kell adnunk ahhoz, hogy viszonylag egy pontos becslést tudjanak adni számunkra.
 

Amit meg kell kérdezned a költöztető cégektől 1.

2014.10.28 17:01

Mielőtt a költöztető céget beengednéd az otthonodba, van néhány kérdés, amit mindenképpen fel kell tenned még telefonba, hogy meggyőződj arról, hogy a megfelelő költöztetőket béreled fel. A telefon amúgy is jó lehetőség arra, hogy interjúztasd kicsit a költöztető céget, hogy az képes-e kielégíteni a szükségleteidet.

További díjak
Tudjuk meg, hogy vannak-e további díjak, illetve, hogy milyen szolgáltatás mennyibe fog később kerüéni, hogy ne a költözés napján szembesüljün a többletköltségekkel. Néhány vállalat például felárat számít fel a kényelmetlen és túlságosan nehéz tárgyak után vagy akkor, ha a cél nem könnyen hozzáférhető, illetve, ha a egy bizonyos távolságot a költöztetendő tárggyal kézben kell megtenni. A nagyobb költségek elkerülése érdekében jobb tisztázni, hogy milyen költségekre lehet számolni a költöztetés alatt. Ha ezeket meg akarjuk spórolni, akkor pedig érdemes besegíteni a költöztetők munkájába: például wegy sokemeletes házból hordjuk ki a földszintre a tárgyakat, illetve hárítsuk el az esetleges akadályokat. Ha a régi vagy új lakóhely nem elérhető a kaminonnal, akkor lehet, hogy a költöztetőnek kell gondoskodnia a transzferről, ami szintén jelenthet többletköltséget. Illetve számolni kell esetenként üzemanyag-pótlékkal, illetve szállítási pótdíjjal, ha pl. tanyára költözünk. A legjobb tehát, amit tehetünk, ha fogjuk magunkat és biztosítjuk a helyszínt, amennyire csak lehet, még a költözés előtt.
 

Szükség van költöztető cégre? 1.

2014.10.17 09:02

Annak eldöntése, hogy szükség van-e költöztető cég felbérelésére, minden embernek nehézséget okozhat, hiszen számos érv szól mellette és ellene is. És persze, mint a legtöbb ilyen kérdés esetében, a jó válasz mindenki számára más és más, számos olyan tényezőtől függően, mint a pénz, az idő, a költözés nehézsége és összetettsége. Ha az egész városon keresztül költözünk, akkor például sokkal több értelme van magunk megoldani a dolgokat, mintha egy más országba kellene átköltöznünk. Mégis, annak érdekében, hogy a lehető legjobb döntést hozzuk meg, mérlegelni kell minden lehetőséget, szóval mielőtt döntenénk, adunk néhány tippet.

Miután átgondoltuk a lehetséges költségeket és kikalkuláltuk, hogy vajon a profi költöztetőkkel vagy az ön-költöztetéssel járunk-e jobban, érdemes még néhány kérdést alaposan átgondolni, hiszen nem csak az anyagi kérdések dönthetnek e téren. Fel kell tenni azt a kérdést is, hogy mennyi időt vesz igénybe, ha mi magunk töltjük meg a kibérelt tehetautót, ha mi magunk vezetjük el azt az új helyre, illetve, hogy mennyi energiát vagy időt spórolhatunk meg, ha mindezt költöztető céggel végeztetjük el?

Van további segítségünk? A barátok, a család, a szomszédok, a kollégák tudnak segíteni a fel-, illetve a lepakolásban? Van olyan törékeny vagy speciális holmink, ami esetében fontos lenne, hogy szakember cipleje? Biztos vagy abban, hogy ezeknek a szállításához nem kell profi költöztető céget hívni?

Az biztos, hogy egy költöztető cég nagymértékben le tudja venni a válunkról a terhet, viszont esetenként lehet, hogy ez többe fog kerülni, mintha magunk költöznénk. De ez már a mi feladatunk eldönteni, hogy melyik eset mellett döntenénk inkább.
 

Hogyan készítsd fel a gyerekeidet a költözésre? 1.

2014.09.30 17:25

Mindannyian tudjuk már, hogy a költözés az élet egyik legnehezebb feladatai közé tartozik, ami azonban nemcsak a felnőttek, hanem a gyerekek számára is meglehetősen megterhelő érzelmileg és fizikailag is. Sőt, a gyerekeket érzelmileg talán még jobban megviseli, ha költözködni kell.
Amikor elmondjuk nekik, hogy el fogunk költözni, akkor a kicsi gyerekek gyakran megijednek, bizonytalannak érzik magukat és úgy gondolják, hogy a világ összeomlik körülöttük, mivel el kell hagyniuk azt a környezetet, ahol szeretetben és biztonságban érezték magukat. Az idősebb gyerekeknél nagy fájdalmat jelent, hogy távolabb kerül a barátaitól, hogy el kell hagynia a tanárait, a régi iskolását és egyáltalán: a megszokott rutint is. Azonban van néhány trükk, amivel segíthetünk abban, hogy a kicsit könnyebben alkalmazkodjanak a helyzethez.

1) Maradj nyitott!
Hagyd, hogy a gyerekek idegesek legyenek, amikor közlöd a hírt. Illetve engedd meg, hogy bármit megkérdezzenek, amire csak kiváncsiak. Azt is engedd, ha elviharoznának a szobájukba sértődötten. A gyerekek sokkal hirtelenebb módon reagálnak, így ezek a válaszok első körben teljesen természetesek lehetnek. Hagyjál neki elég időt, hogy feldolgozza a hírt és csak utána próbálj vele beszélni. A cél, hogy kialakítsatok valamilyen konszenzusos megoldást.

2) Nagyon világosan fogalmazd meg a számára, hogy a döntésed végleges.
Ezt később is tartsd szem előtt, amikor közeledik a költözés napja. A legfontosabb, hogy mindig biztosnak és határozottnak mutasd magad a gyereked felé, mert ha hullámzó vagy, azt a gyerekek is megérzik és e kétségek hatására még jobban el kezdenek aggódni, még bizonytalanabbá válnak. Ha pedig minket is kétséget döntenek, akkor arról inkább a házstársunkkal beszéljünk, amikor a gyerekek távol vannak.

Még több hasznos tipp 1

2014.09.02 13:08

Már számtalan olyan ötletet, tanácsot adtunk, amellyel meg lehet könnyíteni a költözést, amely segíthet abban, hogy a folyamat egyszerűbb és gyorsabb legyen, azonban most is van néhány olyan ötlet, ami még inkább a segítségünkre lehet abban, hogy a költözés és a költöztetés gondtalan és stresszmentes legyen, amely során mindenki békében és boldogan koncentrálhat az új otthon belakására.

Tartsd a dolgokat együtt
Ragaszkodjunk ahhoz, hogy az egyféle dolgok egy helyre, egy dobozva vagy egy zsákba kerüljenek, mert így a későbbiekben könnyebb lesz őket előkeresni. Tartsuk a könyvespolcok darabjait egybe, csomagoljuk össze az izzókat és a lámpákat, valamint a hosszabbítók, kábelek is egy helyre kerüljenek. Bizonyos elemeket jól össze lehet fogni szalagokkal vagy egyéb megoldásokkal is. Nagyon fontos figyelni arra is, hogy a lapraszerelt bútorok alkotórészeit egy kis zacskóba téve tároljuk, amit a legjobb, ha ragsztószalaggal rögzítünk az adott bútor egyik lapján. A konyhai zsinórokat, alkatrészeket, dobozokat, konzolokat, stb is tartsuk egy dobozban.

Pakoljunk be előre
Bármi, ami a csomagolás előtt időt takaríthat meg, jól jön, ezért a nem sűrűn használt dolgainkat érdemes bepakolni már a költözés előtti hetekben, napokban. Ha például nyáron költözünk, akkor a téli ruhákat nyugodtan bezsákolhatjuk. Sőt a nem olvasott könyvek is bekerülhetnek a dobozokba, a tartalék samponnal és az extra fogrémmel hasonló a helyzet. A főzőedények és a betárolt élelmiszereket is érdemes már jó előre elcsomagolni, hogy azokkal se legyen gond a költözéskor.

A legjobb költöztető cégek karakterisztikuma 1.

2014.08.07 08:44

A szakmai költöztető cégek segítenek megszabadítani az úgyfelet a költözéssel járó stressztől, mivel átveszik a munka nagy részét. A költöztető vállalatok segítenek óvatosan becsomagolni a holminkat, majd azokat elszállítani és kipakolni. Azonban nyilván nem mindegy, hogy milyen vállalatokat bérelünk fel, nagyon fontos, hogy néhány szempontot figyelembe véve mérlegeljünk. De milyen tulajdonságai vannak a legjobb költöztető cégeknek?

Adnak csomagolóanyagokat
A vezető költöztető szolgáltatók párnákat, dobozokat, ragasztókat, fóliákat biztosítanak, amelyek segítenek abban, hogy sérülésmentesen becsomagoljuk azokat a tárgyakat, amelyeket el kell költöztetni. A megfelelő címkézés és csomagolás egy igen hatékony módszere a károk csökkentésének. Továbbá ez segít csökkenteni annak kockázatát is, hogy elveszítsünk valamilyen értékes árut.

Biztosítják a raktározást
A jobb költöztető cégek nemcsak a szállító szolgáltatásokat nyújtják, hanem a raktározásban is segítséget nyújtanak. Ha fennállnak olyan esetek, hogy csak később tudunk beköltözni, mint ahogyan kiköltöztünk, akkor érdemes az ilyen szolgáltatásokat is igénybe venni, mert ilyen esetben biztosak lehetünk abban, hogy a holmink jó helyen és megfelelő környezetben várja, hogy az új otthonba beköltözhessen.

A folyamat ütemezése
A profi cégek támogatást nyújtanak abban is, hogy a folyamat a kezdetektől célba érjen. A profi költöztetők rendelkeznek a szükséges jártassággal ahhoz, hogy a folyamatot hatékonyan ütemezzék, ennek köszönhetően a költözés az elejétől a végéig szervezett lehet.
 

Fontos tippek a következő költözésedhez

2014.07.08 09:55

Az átköltözés egy új helyre igazán izgalmas dolog is lehet. Azonban a gondolat, a megtervezés és a lebonyolítás némiképpen visszafoghatja a hangulatunkat. Ha nem tudjuk, hogy hogyan kezeljük a költözést, akkor az bizony egy stresszes dolog lehet. A nehéz csomagok még személyis sérülést is okozhatnak, gyakran többletköltségek jelentkezhetnek, éppen ezért nagyon fontos vigyázni és óvatosan pakolni. Továbbá figyelni kell az értékes tárgyakra is, mert ezeknél nagyobb kockázata van a törésnek vagy a sérülésnek. Ezek a problémák leginkább úgy kerülhetőek el, ha profi költöztető céget bérelünk fel, akik segítenek nekünk a költözésben.

Tippek

Tervezz előre a költözés során
A profi költöztető cégek arra szolgálnak, hogy a költözés stresszmentes és biztonságosabb legyen. Ezért célszerű, hogy körülnézzünk a költöztető cégek piacán, hogy megtaláljuk azt, amelyik megbízható szolgáltatásokat kínál versenyképes áron. Ideális esetben a költöztető céget legalább 8 héttel a költözés előtt éremes lefoglalni. Ugyanilyen fontos, hogy először menjünk át az új lakásba, hogy azt teljesen ki tudjuk tisztítani, mire megérkeznek a holmijaink. Nagyon fontos a közművekhez és egyéb hivatalokba bejelenteni a címváltozást, az internetet átvinni az új helyre, illetve a bankot is értesíteni a költözésről. Így járunk a legjobban, és így lesz a legkevésbé stresszes a költözés.

A költözéssel kapcsolatos szerencsétlenségek

2014.06.17 10:47

A költözés egy nagyon stresszes élmény lehet. Mivel ez egy kényes eljárás, így sok olyan terület van, ahol rosszra fordulhat a dolog. A bútorok elromolhatnak és eltörhetnek, bizonyos elemek teljesen rossz helyre kerülhetnek, a költöztetés nem zajlik le időben vagy nem lesz kész időben az új otthon stb. A költözés során Murphy törvénye installálja magát: ami elromolhat, az el is romlik. Azonban ezek a balesetek megelőzhetőek egy költöztető cég felbérlésével, akim magukra vállalják a feladatok nagy részét.

Íme néhány tipp a minőségi költöztető cég kiválasztásához:
A legjobb, ha mindig helyi költöztető cégek keresünk meg, mert így valószínűleg kisebb költséggel meg fogjuk úszni a költözést, tekintve, hogy a távolság is kisebb lesz, ahová a cégnek ki kell szállnia. Ennek ellenére nagyon fontos, hogy a cég működési engedélyét ellenőrizzük, máskülönben a kiküldött költöztetőkre ne bízzuk rá a holminkat, ki tudja, hogy mit csinálhatnak vele. Az árajánlat megtételéhez a legjobb, ha a költöztető cég személyesen meglátogat minket, mert igazán csak így tudja felmérni, hogy mennyiért is vállalják a költöztetést. Nézzük meg az egyéb szolgáltatásokat is, amiket a cég kínál: néhány helyen kérhetünk csomagolási szolgáltatást vagy olyat, ahol kiemelten foglalkoznak az antik termékekkel. Nagyon fontos az is, hogy felhívjuk a költöztető cégek közül többet is, hogy megtudjuk, hogy melyik is a legmegfelelőbb a számunkra.
 

Csomagolás a költözéshez okosan 1.

2014.05.19 07:21

A költözés során komoly stresszfaktor a holmink összecsomagolása is, mivel az idők folyamán igen sok tárgyunk felhalmozódhatott. Íme néhány csomagolási megoldás, amelyek nagy segítséget jelenthetnek az induláshoz, a költözéshez.

Amire szükségünk lehet a költözéshez:
dobozok (sok), maszkoló szalag (egy-két tekercs), jelzők (címkék, tollak)

Mielőtt nekikezdenénk becsomagolni a dolgainkat, érdemes egy listára felvezetni, hogy mit kell összepakolni, így folyamatosan nyomon lehet követni, hogy éppen hol tartunk.

1. Címkézd meg az összes elemet
Használjunk sötét színű markereket és címkéket, amelyekkel minden dobozt alaposan meg lehet jelölni. Minél nagybbak ezek a markerek, annál jobb. Ez a módszer megkönnyíti a költözés utáni kicsomagolást. Fontos, hogy használjuk a törékeny c. címkét is, hogy emlékeztessük magunkat vagy a költöztetőket, ha extra óvatosnak kell lenni az adott doboz bepakolása során. Azt is írjuk rá a dobozokra, hogy melyik családtagnak vannak benne a holmijai, mert úgy a későbbiekben könnyebb dolgunk lesz a dobozok szétválogatásánál.

2. Ha más emberek is élnek a házban, akkor vond be őket is.
A csomagolás is jobban megy, ha jobban meg van szervezve, illetve, a költözéi folyamatot az is fel fogja gyorsítani, ha a szomszédokat, barátokat megkérjük, hogy segítsenek a pakolásban. A költözés így szervezett és szisztematikus lehet. A segítség kérése igen hatékonnyá teheti a költözést.

Maradj távol a csalárd trükköktől a költözés alatt is

2014.05.07 17:30

Ma már egyre több ember vált otthont a jobb életmód és a jobb munkahely reményében, így a csomagoló és költöztető cégek száma folyamatosan emelkedik. Végülis ők azok a tapasztalt és szervezett cégek, akik nagymértékben képesek megkönnyíteni a költözés folyamatát. A csomagolás és kipakolás egy nehéz és időigényes feladat, illetve számos kockázatot és veszélyt is rejt magában, mivel ha nem vagyunk eléggé tapintatosak, akkor jónéhány tárgyunk komoly károkat is szenvedhet. Azonban hála a profi költöztetőknek a költözés az utóbbi években sokkal könnyebb és kevésbé problématikus lett.
Míg a legtöbb költöztető cég hatékony és valódi segítséget jelent, addig néhány vállalkozás meglehetősen csalárd módon jár el és valamilyen módon arra játszanak, hogy átverjenek minket. Éppen ezért nagyon fontos, hogy ha költöztetők segítségét kérnénk, akkor nagyon alaposan utána kell nézni, hogy pontosan kiket is bérelünk fel. Számos tanulmány, cikk szólt már arról, hogy milyen fontos az, hogy csak olyan költöztetőket béreljünk fel, akik valóban hatékonyak és megbízhatóak.
Ne dőljünk be a túlságosan olcsó ajánlatoknak, mert abban valószínűleg van valami hamisság, illetve kerüljük azokat is, akik különleges kedvezményeket és visszatérítéseket kínálnak, hiszen általában ezek a cégek körülbelül ugyazokon a tarifákon dolgoznak. Ne hagyjuk, hogy túlságosan barátságosak legyenek velünk, mert ez is gyanús egy ilyen megbízás esetében.