Még több hasznos tipp 1

2014.09.02 13:08

Már számtalan olyan ötletet, tanácsot adtunk, amellyel meg lehet könnyíteni a költözést, amely segíthet abban, hogy a folyamat egyszerűbb és gyorsabb legyen, azonban most is van néhány olyan ötlet, ami még inkább a segítségünkre lehet abban, hogy a költözés és a költöztetés gondtalan és stresszmentes legyen, amely során mindenki békében és boldogan koncentrálhat az új otthon belakására.

Tartsd a dolgokat együtt
Ragaszkodjunk ahhoz, hogy az egyféle dolgok egy helyre, egy dobozva vagy egy zsákba kerüljenek, mert így a későbbiekben könnyebb lesz őket előkeresni. Tartsuk a könyvespolcok darabjait egybe, csomagoljuk össze az izzókat és a lámpákat, valamint a hosszabbítók, kábelek is egy helyre kerüljenek. Bizonyos elemeket jól össze lehet fogni szalagokkal vagy egyéb megoldásokkal is. Nagyon fontos figyelni arra is, hogy a lapraszerelt bútorok alkotórészeit egy kis zacskóba téve tároljuk, amit a legjobb, ha ragsztószalaggal rögzítünk az adott bútor egyik lapján. A konyhai zsinórokat, alkatrészeket, dobozokat, konzolokat, stb is tartsuk egy dobozban.

Pakoljunk be előre
Bármi, ami a csomagolás előtt időt takaríthat meg, jól jön, ezért a nem sűrűn használt dolgainkat érdemes bepakolni már a költözés előtti hetekben, napokban. Ha például nyáron költözünk, akkor a téli ruhákat nyugodtan bezsákolhatjuk. Sőt a nem olvasott könyvek is bekerülhetnek a dobozokba, a tartalék samponnal és az extra fogrémmel hasonló a helyzet. A főzőedények és a betárolt élelmiszereket is érdemes már jó előre elcsomagolni, hogy azokkal se legyen gond a költözéskor.

Vissza