Szükség van költöztető cégre? 1.

2014.10.17 09:02

Annak eldöntése, hogy szükség van-e költöztető cég felbérelésére, minden embernek nehézséget okozhat, hiszen számos érv szól mellette és ellene is. És persze, mint a legtöbb ilyen kérdés esetében, a jó válasz mindenki számára más és más, számos olyan tényezőtől függően, mint a pénz, az idő, a költözés nehézsége és összetettsége. Ha az egész városon keresztül költözünk, akkor például sokkal több értelme van magunk megoldani a dolgokat, mintha egy más országba kellene átköltöznünk. Mégis, annak érdekében, hogy a lehető legjobb döntést hozzuk meg, mérlegelni kell minden lehetőséget, szóval mielőtt döntenénk, adunk néhány tippet.

Miután átgondoltuk a lehetséges költségeket és kikalkuláltuk, hogy vajon a profi költöztetőkkel vagy az ön-költöztetéssel járunk-e jobban, érdemes még néhány kérdést alaposan átgondolni, hiszen nem csak az anyagi kérdések dönthetnek e téren. Fel kell tenni azt a kérdést is, hogy mennyi időt vesz igénybe, ha mi magunk töltjük meg a kibérelt tehetautót, ha mi magunk vezetjük el azt az új helyre, illetve, hogy mennyi energiát vagy időt spórolhatunk meg, ha mindezt költöztető céggel végeztetjük el?

Van további segítségünk? A barátok, a család, a szomszédok, a kollégák tudnak segíteni a fel-, illetve a lepakolásban? Van olyan törékeny vagy speciális holmink, ami esetében fontos lenne, hogy szakember cipleje? Biztos vagy abban, hogy ezeknek a szállításához nem kell profi költöztető céget hívni?

Az biztos, hogy egy költöztető cég nagymértékben le tudja venni a válunkról a terhet, viszont esetenként lehet, hogy ez többe fog kerülni, mintha magunk költöznénk. De ez már a mi feladatunk eldönteni, hogy melyik eset mellett döntenénk inkább.
 

Vissza