A költözés néhány rejtett költsége 1.

2014.04.05 10:49

Akár profi költöztetőkkel, akár saját magunk költözünk, a költözés során minden esetben találkozhatunk olyan rejtett költségekkel, amikkel az elején nem számoltunk. Éppen ezért hasznos, hogy még a költözés esetén gondoljunk ezekre, mert így akkor később nem fog minket váratlanul érni.

Felvonó díjak
Amikor szembesülünk azzal, hogy a lépcsőn vagy egy szűk liftben kellene a dolgainkat leghordani, akkor a legtöbb profi cég fel fogja ajánlani a különféle felvonóit. (Csak azért, mert a lakásban lift van, az még nem jelenti azt, hogy használni is tudják azt a költöztetéskor.) A felvonókért sokszor nagy költségeket számolnak fel. Azonban így viszont időt spórolhatunk meg, hiszen nem kell azzal tölteni, hogy megpróbáljuk begyömöszölni az ágyunkat a liftbe vagy, hogy a lehető legóvatosabban és lassabban vigyük le a bútorainkat a lépcsőn. A felvonóért felszámítótt extra költség eltér a költöztető cégeknél, de akár több tízezer forintra is rúghat, ezért nagyon fontos a tájékozódás.

Emelő díjak
Az építészek a legtöbb lakást nem úgy tervezték, hogy az ember felső emeleti lakásba költözzön. A professzionális költöztetők cégek sem szeretik magasra cipelni a dolgokat, mivel itt is nagy óvatosságra van szükség. Éppen ezért használnak emelőket, amiknek bizony plusz költsége van. Az emelés sok erőfeszítést igényel, így valószínűleg ezek az emelők sem lesznek olcsók, éppen ezért érdemes a költöztetés előtt rákérdezni ezek díjára.

Vissza