A költöztető cégekről

2013.03.10 13:53

Ma már sokan költöztető cégekkel pakolják át a holmijaikat a régi lakásból az újba, de ez sok esetben nem is biztos, hogy a legjobb választás. Nézzük is meg, hogy mit kell tudni ezekről a cégekről.
A költöztetők minden esetben egyéni árakat határoznak meg az adott költöztetéshez, ami számos szemponttól függ. Így például figyelembe veszik, hogy milyen járműre vagy hogy hány munkára van szükség. Az árat az is megszabja, hogy mekkora a távolság a régi és az új helyszín között, hogy mennyi és mekkora bútort és dobozt kell szállítani, hogy befér-e minden az ajtón, hogy emeletről/emeletre kell-e költöztetni, hogy van-e lift, illetve, hogy mennyire kényesek a szállítandó tárgyak.
Fontos tudni, hogy az extra csomagolások nagyon hasznosak, hiszen például a szellőző légfólia frissen tartja a ruhaneműket, a költöztető papírpaplan megvédi a bútorokat a sérülésektől, a speciális tartók pedig a törekeny tárgyakat óvják, viszont ezekkel a csomagolásokkal akár meg is duplázható a költöztetés összege. Fontos! Előfordulhat, hogy az általunk készített dobozt a munkások belerakják egy másik dobozba, ilyenkor kérdezzünk rá nyomban, az benne van-e az árban, különben kellemetlen meglepetés érhet minket fizetésnél.
A csomagolást ennél jóval olcsóbban is megoldhatjuk, hogy a helyi zöldségestől, háztartási vagy műszaki boltokból mi magunk szerezzük be a megfelelő dobozokat. Sokat spórolhatunk azzal is, ha a speciális csomagolóanyagok helyett újságpapírba, illetve textíliába (pulóverekbe, törölközőkbe) bugyoláljuk a törékeny holmikat.
Tipp: a dobozok ne legyenek túl nagyok – ha nehezebbek 10–15 kilónál, nem könnyű mozgatni őket.

Vissza