A zongora költöztetése

2013.10.15 10:18

A zongora elköltöztetése igen komoly feladat, ezért a legjobb, ha szakemberre bízzuk annak mozgatását. Persze vannak olyan helyzetek, amikor nincs alkalmunk profi költöztetőket bérelni, ilyenkor magunknak kell megbírkózni a feladattal. Ha másik lakásba költöztetnénk a zongoránkat, akkor érdemes a következő utasításokat betartania:
1. Szervezzünk össze egy  kis költöztető csapatot. A pakolók legyenek négyen, hogy a zongora mindkét végét ketten tudják emelni. Ez a négy ember éppen elég, nem lesz szükség többre, mert akkor már valaki útban lenne.
2. Győződjünk meg arról, hogy a zongora elől elvittünk minden olyan tárgyat, amiben fel lehet bukni.
3. Segítsük a munkánkat szövet kesztyűvel, mert így nem fog izzadni a kezünk, vagyis nem frog kicsúszni a zongora a kezünkből.
4. Ha a zongorát költöztetni kell, akkor érdemes ráhúzni egy védő műanyagot, hogy a költözés során semmilyen szennyeződés ne érje.
5. Ellenőrizzük, hogy a fedél le van zárva.
6. Mindig konkrét utasításokat adjunk a barátainknak, hogy mi módon és hol mozgassák a zongorát, hogy a költöztetés végig biztonságos legyen.
7. Emelés után egy nagy teherbírású kocsira tegyük rá a zongorát, majd ennek segítségével mozgassuk el egészen a teherautóig.
8. Fontos, hogy a zongorát soha ne fordítsuk el a költöztetés során.
9. Mivel a zongora súlya nem egyenletesen van elosztva, ezért végig figyelnünk kell arra, hogy ne boruljon le a kocsiról.

Vissza