4 héttel a költözés előtt

2013.04.23 11:38

Egy hónappal a nagy nap előtt már lehet, hogy érezzük a költözés feszültségét és azt, hogy sosem lesz vége a teendők sorának. De vegyünk egy nagy evegőt és kezdjünk neki a feladatoknak.

1. Lépjünk kapcsolatba a közüzemi és szolgáltató vállalatokkal
Gondoskodjunk arról, hogy a víz-illany-gáz az új otthonunkban már maximálisan működjön a költözés napján. Végezzük el az átírásokat is. Érdemes már ilyenkor megkeresni egy telefon- vagy internetszolgáltatót, hogy előfizessünk egy ajánlatra vagy átszállítsuk már meglévő csomagunkat.

2. Döntsük el, hogy mekkora járműre lesz szükségünk
Már ekkor érdemes leegyeztetni a költöztető céggel vagy a bérbeadókkal, hogy mekkora autóra lesz szükségünk, hogy biztosan ne vigyék el előlünk a kiválasztott méretű autót. Ez különösen fontos nyáron, amikor általában alapból többen költöznek.

3. Döntsük el, hogy mik fognak bekerülni a kocsiba és mik a teherautóba
A nagyobb értékű tárgyakat, a papírokat és hivatalos iratokat érdemes magunk szállítani, hogy biztosan ne vesszenek el. A piperecikkeket, ágyneműket is érdemes a saját autónkban szállítani, ha van még hely nekik.

4. Kezdjük el szétszerelni a kerti bútorokat
Kezdjük meg a szétszerelését a kerti bútoroknak és a gyerekjátékoknak, a csúszdáknak és a hintáknak. Nézzük meg a garázst is, hogy ott mit kell összepakolni.

5. Keressünk új otthont azoknak a növényeknek, amiket nem viszünk magunkkal

6. Pakoljunk teli néhány dobozt olyan dolgokkal, amiket az elkövetkező hónapban már nem fogunk használni.

Vissza