Az elektronika költöztetése

2013.07.04 16:20

Nagyon fontos, hogy a vezetékeket és a csatlakozókat a megfelelő módon csomagoljuk el a költözéshez, mert csak így biztosítható, hogy minden készüléket megfelelően be tudunk állítani, majd ha az új otthonunkba érkezik.

1. Először is fontos, hogy átnézzük a használati útmutatót, amiben speciális utasításokat is találhatunk a költöztetést illetően. Ha már nincs meg ez az útmutató, akkor érdemes ellátogatni a gyártó honlapjára, ahol nagy valószínűség szerint rá fogunk bukkanni a szükséges szövegre.

2. Érdemes a mozgó alkatrészeket kiszedni az adott termékből és külön szállítani azokat. Szedjük ki a tintapatront, a CD-t, DVD-t, kazettákat, mielőtt az adott elektronikus terméket el kezdenénk költöztetni. Érdemes az elektronikus beterendezéseket saját dobozukban szállítani, mert ezekbe épp passzol.

3. Ha már nincs meg az eredeti doboz, akkor érdemes megfelelő méretű dobozokat vásárolni közvetlenül a gyártótól, mert így biztosan nem fognak megsérülni készülékeink. Ha ez nem áll rendelkezésre, akkor szerezzünk be dupla falú dobozokat.

4. Vásároljunk zsínes címkéket, amikkel a különböző vezetékeket megkülönböztethetjük egymástól. Érdemes megjelölni, hogy melyik vezetéket honnan húztuk ki, mert csak így lehetünk biztosak abban, hogy a megfelelő helyre dugjuk vissza a vezetékeket. Extra lépésként fel is írhatjuk, hogy mit honnan húztuk ki, ami segítséget jelenthet a beállításoknál.

5. Antisztatikus zacskókba csomagoljuk el a vezetékeket.
 

Vissza