Csomagolás a költözéshez okosan 1.

2014.05.19 07:21

A költözés során komoly stresszfaktor a holmink összecsomagolása is, mivel az idők folyamán igen sok tárgyunk felhalmozódhatott. Íme néhány csomagolási megoldás, amelyek nagy segítséget jelenthetnek az induláshoz, a költözéshez.

Amire szükségünk lehet a költözéshez:
dobozok (sok), maszkoló szalag (egy-két tekercs), jelzők (címkék, tollak)

Mielőtt nekikezdenénk becsomagolni a dolgainkat, érdemes egy listára felvezetni, hogy mit kell összepakolni, így folyamatosan nyomon lehet követni, hogy éppen hol tartunk.

1. Címkézd meg az összes elemet
Használjunk sötét színű markereket és címkéket, amelyekkel minden dobozt alaposan meg lehet jelölni. Minél nagybbak ezek a markerek, annál jobb. Ez a módszer megkönnyíti a költözés utáni kicsomagolást. Fontos, hogy használjuk a törékeny c. címkét is, hogy emlékeztessük magunkat vagy a költöztetőket, ha extra óvatosnak kell lenni az adott doboz bepakolása során. Azt is írjuk rá a dobozokra, hogy melyik családtagnak vannak benne a holmijai, mert úgy a későbbiekben könnyebb dolgunk lesz a dobozok szétválogatásánál.

2. Ha más emberek is élnek a házban, akkor vond be őket is.
A csomagolás is jobban megy, ha jobban meg van szervezve, illetve, a költözéi folyamatot az is fel fogja gyorsítani, ha a szomszédokat, barátokat megkérjük, hogy segítsenek a pakolásban. A költözés így szervezett és szisztematikus lehet. A segítség kérése igen hatékonnyá teheti a költözést.

Vissza