Ha magad költöznél...

2013.07.19 23:22

Nagyon sok pénzt meg lehet spórolni, ha a költözéshez nem költöztetőket bérelünk fel, hanem mi magunk oldjuk meg a mozgatást. Persze ez nyilvánvalóan több energiával és idegességgel jár, de éppen ezért érdemes megfogadni néhány tippünket.

1. Szobánként pakold össze a holmijaid, kezd a legkevésbé használt helyiségekkel, a vendégszobával, a raktárral. Használjunk sok dobozt a kisebb tételek elpakolásához: például a könyvekhez, a konyhai dolgokhoz és más eszközökhöz. Amennyiben a csomag tartalma törékeny, úgy mindenképp jelöljük meg ezt a dobozon és határozzuk meg, hogy melyik a teteje. Minden dobozra három dolog kerüljön rá: melyik szobába való dolgokat tartalmaz, mi van benne, mikor kell kipakolni (ha fontos, akkor érdemes a teherautó végébe tenni.)

2. Nagyjából mérjük meg a dobozokat és a bútorokat, hogy meghatározhassuk, hogy mekkora autót kell bérelnünk. Érdemes a cégtől is tanácsot kérni ez ügyben. Fontos, hogy a legmagasabb bútorhoz válasszuk ki az autó magasságát.

3. Zárjuk be a bútorok fiókjait és biztosítsuk azokat szalagokkal. Így kevésbé valószínű, hogy a költözés során megsérülnének.

4. Pakoljuk meg óvatosan a teherautót. Használjuk ki a lehető legtöbb helyet. Pakoljunk okosan. Érdemes a sérülékeny bútorok köré puhább tárgyakat, dízspárnákat, szőnyegeket pakolni, amik biztosítják tartósságát.

5. Kifelé fordított sorrendben pakoljunk le. Elsőként a legfontosabb dobozok kerüljenek a helyükre, majd a nagyobb bútorok is kerüljenek be a lakásba.
 

Vissza