Hogy a költözés zöldebb legyen! 1.

2013.11.05 14:52

A költözés igen nagy hatással lehet az ökológiai lábnyomunkra, mivel nagyon sok dobozt, szalagot és csomagolópapírt kell felhasználni hozzá. Azonban a költözés során is érdemes tisztában lenni azzal a néhány trükkel, amivel sokkal kwevésbé fogunk ártani a bolygónknak. Így nemcsak a környezetet kíméljük, hanem sok esetben a pénztárcánkat is.

Szabadulj meg a felesleges holmiktól
-Adományozz! Mielőtt kidobnánk minden kacatot a szemétbe, érdemes átnézni a költözéskor, hogy mik azok a tárgyak, ruhák, kacatok, amiket a helyi jótékonysági szervezetnek vagy akár a szomszédnak odaajándékozhatunk. Persze nagyon fontos, hogy ne a szemetet, a szakadt ruhákat és elromlott gépezeteket ajándékozzuk oda, hanem azokat, amik teljesen jól működnek és használhatóak, viszont mi már nem tudunk velük mit kezdeni. Vannak olyan helyek is, ahol csereberélheted ezeket a dolgokat, így például a költözés során feleslegessé vált konyhai kisgépet egy MP4 lejátszóra válthatod be. Érdemes felkutatni ezeket a helyeket is, mert itt aztán tényleg mindenki jól jár.
-Add el a felesleges dolgait: ha úgy gondoljuk, hogy a feleslegessé vált dolgainkért más szívesen fizetne, akkor érdemes megpróbálni eladni azoka az interneten keresztül. Ha azonban nem szeretnénk az online felületekkel bajlódni, akkor garázsvásárt is csinálhatunk, ahol a környékbeliek segítségével szabadulhatunk meg a kacatoktól.
A lényeg a lényeg: ezekkel az apró módszerekkel sokkal zöldebbé tehető a költözés.

Vissza