Hogyan csomagoljuk össze a lakást a költözéshez?

2013.08.06 21:12

A költözés soha nem szórakoztató. A munka, a csomagolás szinte akkora fejfájást jelent, mint egy komoly fizikai munka. Azonban, ha a csomagolás szervezett és hatékony, akkor a költöztetés is megkönnyíthető.

1. Ajándékozzunk el vagy dobjunk ki mindent, amit az elmúlt két évben nem is vettünk elő. Ha ennyi ideig nem volt rá szükség, akkor valószínűleg már nem is lesz. Ahelyett, hogy bedobozoljuk a költözéshez, inkább szabaduljunk meg ezektől a tárgyaktól.

2. Amilyen hamar csak tudjuk, kezdjük el a csomagolást. Nincs értelme várni az utolsó pillanatik. Érdemes a csomagolát a pincéval és a tetőtérrel kezdeni, mert áltlaában ezeket a helyiségeket használjuk a legritkábban.

3. Pontosan címkézzünk meg minden dobozt: írjuk rá, hogy melyik szobából származik, hogy mit tartalmaz. Könnyebb lesz így kipakolni majd a későbbiekben. Ha törékeny vagy sérülékeny tárgyak vannak az adott dobozban, azt is jelöljük a tetején.

4. Ha van időnk, akkor készítsünk egy listát is, ami alapján pontosan tudhatjuk, hogy melyik tárgy hányas számú dobozban van: pl. sajtreszelő 7. Így ha azonnal nem is pakolunk ki mindent, tudni fogjuk, hogy mit melyik dobozban keressünk.

5. Készítsünk egy olyan dobozt, amibe a legszükségesebb dolgok kerülnek: személyenként egy villa-kanál-kés, fogkefe, tusfürdő stb. Ezzel a dobozzal már eltölthetjük az első estét, anélkül, hogy minden dobozt fel kellene forgatnunk.
 

Vissza