Hogyan szerezzünk ingyen költöztető dobozokat?

2013.12.01 10:33

A költözés nagyon drága mulatság, így érdemes bizonyos tételek esetében csökkenteni a költségeket. Például azzal, ha ingyenesen szerezzük be a költözéshez szükséges dobozokat.

1. Megkereshetünk valakit, akit nemrég költöztettek. Miután az emberek beköltöznek, megpróbálnak megszabadulni a dobozoktól, mert máskülönben túlzsúfolttá válna az otthonuk. Őket érdemes megkeresni, mivel a számára feleslegessé vált dobozokat mi is könnyedén felhasználhatjuk a költözés során.

2. Keressük fel az elektronikai termékeket árusító üzleteket vagy a bagyáruházak osztályait. Az ő cikkeiket erős kartondobozokban szállítják és ezeket általában ők is csak újrahasznosításra küldik el. Az élelmiszerboltokból is tudunk ilyen módon dobozokat szerezni. Érdemes az üzletvezetővel megbeszélni vagy a részleg eladóját finoman megkérdezni, hogy hozzájuthatnál-e a dobozokhoz.

3. Keresd fel a közeli italboltot. Az italokat is erős kartonokban szállítják, mert a palackok nehezek és törékenyek. Ezek a dobozok tehát ideálisak a könyvek elköltöztetéséhez.

4. Próbáljunk meg az irodákból dobozokat szerezni. A nagyvállalatoknál bizonyosan vannak kartonok, mert rendszeresen szállíthatnak a számukra irodaszereket vagy elektronikai cikkeket is. Ha van ismerősünk egy nagyobb vállalatnál, akkor ő is segíthet a költözéshez szükséges dobozok begyűjtésében.

E néhány tipp segítségével nagyon sok kartont beszerezhetünk ingyenesen, így sokat spórolhatunk a költöztetésen.
 

Vissza