Itt a költözés napja!

2013.04.01 15:50

Állítsuk be az ébresztést minél korábbi időpontra. Ez a nap, amit oly régóta várunk és most végre itt van! Fontos viszont tudni, hogy sok időt és energiát fog igényelni ez a nap, még akkor is, ha mindent megszerveztünk, így legyünk türelmesek és mindenképp igyunk meg egy lávét vagy teát, mielőtt elindulnánk.
Csomagoljuk össze a maradék tételeket, például az ágyneműket és a törölközőket.
Ha megérkeztek a költöztetők, akkor mutassuk meg nekik, hogy pontosan miket is kellene bepakolni. A nagy dolgok leltárba szedésével az ő dolgukat is megkönnyítjük a pakolásnál. Mindenképp a saját autónkba pakoljuk az ékszereket, az aranyat, az értékesebb tárgyakat és a fontosabb iratokat, mert így biztosan nem fognak elveszni.
Érdemes listába szedni azokat a dolgokat és dobozokat, amik már felkerültek a teherautóra, hogy semmiképpen se vesszenek el.
Mielőtt az autó elindulna az új helyre, érdemes átnézni, hogy minden felkerült az autóra és nem hagytunk semmit a régi helyen.
Tartsuk magunknál a költöztetők elérhetőségét, hogy ha valami gond van, fel tudjuk velük venni a kapcsolatot.
A lepakolás után ellenőrizzük le, hogy minden dolgunk lekerült a kocsiról és csak ezután írjuk alá a fuvarlevelet. Ennek másolatát és a nyugtát tartsuk biztonságos helyen, ha esetleg mégis reklamációra kerülne sor.
Végezzük el a takarítást a nagyobb bútorok bekerülése előtt, mert csak így tudjuk rendesen kitakarítani a lakást.
Nézzük át a konnektorokat, a csapokat, a fűtést, a gáztűzhelyet, hogy minden működik-e.
Vegyünk egy utolsó pillantást a lakásra, mielőtt elköszönnénk a költöztetőktől, majd zárjuk be a bejárati ajtót.
Ezaz! Megcsináltuk! Beköltöztél az új lakásba. Most érdemes erőt gyűjtened a kipakoláshoz.

Vissza