Mi az, aminek a pakolása különös figyelmet igényel?

2013.06.17 11:08

A költözés során bizonyára számos olyan tételre bukkanunk, amiket megfelelően elő kell készíteni és különös figyelemmel becsomagolni, mert máskülönben a költöztetése nem megoldható. A költöztető cégek esetében is igaz, hogy figyeljünk ezen anyagok, tárgyak pontos csomagolására, különösen akkor, ha nagy távolságra utazunk.

Veszélyes áruk
Minden olyan anyagot illegális költöztetni, ami gyúlékony, maró vagy robbanésveszélyes lehet. Ha veszélyes árut szeretnénk máshová szállítani, akkor érdemes felkeresni a tűzoltóságot vagy kérni egy szakember segítségét. Ők majd tájékoztatnak a pontos szállítás feltételekről. De mik azok az anyagok, tárgyak, amik veszélyes árunak minősülnek?
Sav, Sterno, Sötétkamra anyagok, Növényvédő szerek, Motorolaj, Benzin, Faszén, Könnyebb folyadékok, Trágya, Festékek, Autó akkumulátor, Gyufa, Lőszer, Autóöblítő, Aeroszolok, Kerozin,Medence vegyszerek, Kémiai kísérletekhez való készletek, Tűzijáték, Hígító, Elemek, Permetek, Ammónia, Lámpaolaj, Propán, Tisztító folyadék, Romlandó áru.
Persze ezek közül néhányat magad is elszállíthatsz, de fontos, hogy mindig a megfelelő csomagolásban tedd azt.

Nagy értékű tételek
A nagy érték nem feltétlenül jelenti azt, hogy drága, hanem inkább itt az érzelmi kötődésű dolgokra gondolunk. Amikről azt gondoljuk, hogy nem tudunk nélkülük élni. Ezeknek a csomagolására is oda kell figyelni: Személyes fájlok (házassági engedély, útlevél, születési anyakönyvi kivonat, végrendeletek, biztosítási papírokat), házivideók, címjegyzékek, Repülőjegy, Pénzügyi kimutatások, Fotók és fotóalbumok, Kocsikulcs, lakáskulcsok, széf gombok, Iskolai nyilvántartások és ellenőrző könyvek, Ékszerek, Gyűjtemények (művészet, érmék, bélyegek, stb ..), Készletek, Számítógépes szoftverek, Back-up lemezek, Gyermek által készített alkotások.

Vissza