Mielőtt felbérelnél egy költöztető céget…

2014.01.27 15:03

A költöztetők felbérlése egy kissé nyomasztó lehet: sok költöztető közül lehet választani, amiknek a lehető legkülönfélébb ajánlataiért fizethetünk. Nagyon sokszor meglehetősen rossz tapasztalokkal kell szembesülnünk egy-egy ilyen cég alkalmazása során, így nagyon fontos pár dolgot megfogadni, mielőtt aláírnánk velük egy szerződést.

1. Kutassunk eleget.
Jó ötlet, ha legalább 10 költöztető céget felkutatunk, mert így pontosan kiszűrhetőek a legjobb ajánlatok. Magunk fogunk költözni? Milyen becslés lesz a legjobb a számunkra? Érdemes online körülnézni, hogy az egyes költöztetők milyen tarifákkal dolgoznak és, hogy milyen szolgáltatásokat kínálnak.

2. A “győztesek” kiválasztásához kérdezzünk eleget
Mielőtt beengednénk a költöztetőket a lakásunkba, nagyon fontos, hogy interjúztassuk őket telefonon. Így leszűkíthetjük a választást a három legjobb cégre és nagyon sok időt és energiát megspórolhatunk a későbbiekben.

3. Tudjunk meg többet a költségekről: melyik a legjobb ajánlat a számunkra?
A becslések kissé zavaróak lehetnek néhány cég kiválasztásának. Éppen ezért nagyon fontos, hogy pontosan rákérdezzünk arra, hogy mit tartalmaznak a szolgáltatásaik és, hogy számunkra melyik lesz a legideálisabb megoldás. Sokszor érdemes még az elején pontosan tisztázni az árakat, hiszen a becslések sokszor becsapósak lehetnek. Fontos rákérdezni az extra szolgáltatások költségeire is.

4. Ha nem vagyunk elégedettek, tegyünk panaszt
Még a költetöztetők felbérlése előtt fontos tisztában lenni azzal is, hogy ha esetleg problémánk lenne a szolgáltatással, akkor hol tehetünk panaszt. Nagyon fontod, hogy ha elégedetlenek vagyunk, akkor hallassuk a hangunkat, mert csak így számíthatunk kártérítésre egy probléma esetén.

Vissza