Mit tegyünk a beköltözés másnapján?

2013.09.02 17:08

Ha a kipakolást a beköltözés utáni napra tartogatjuk, akkor igen nehéz dolgunk lesz, mivel az első nap már meglehetősen elfáradtunk, viszont a kipakoláshoz is igen sok türelemre és időre lesz szükségünk. Ha tehetjük, akkor a beköltözés utáni napon pakoljunk mindent a helyére, mivel ha több napra halasztjuk a kipakolást, akkor a vége már igen szenvedős lesz.

A második nap beköltözési, kipakolási tippei
Döntsük el, hogyan lehetünk a leghatékonyabbak. Vannak, akik azt javasolják, hogy elsőként szobánként pakoljuk ki a dobozok tartalmát, második szerint nem szoba szerint, hanem a dobozok szerint érdemes haladni. Vannak, akik szerint sok szünetet szeretnek tartani az egyes helyiségek kipakolása között, mások szerint jobb túlesni az egészen minél hamarabb. Én azt hiszem, hogy erre nem lehet jó tanácsot adni, mindenkinek megvan a saját ütemterve, ahogyan a kipakolás számára a legélvezetesebb és a leghatékonyabb lehet. Ha a munkahelyeden áltlaában úgy dolgozol, hogy befejezel egy projektet, mielőtt újba kezdesz, akkor érdemes szobánként kipakolnod, viszont ha a munkád során is több dologra figyelsz egyszerre, akkor a beköltözés során sem kell szigorúan ragaszkodnod egy megszokott rendhez.
Hozz létre egy to do listát és osszd szét a feladatokat a családtagok között. Ha egyedül kell beköltöznünk, akkor bontsuk le a kipakolás részeit az egyes napokra, de ne feledjük, hogy ne legyünk túlságosan ambiciózusak, hiszen ez más a második nap, eleve fáradtabban és kevésbé lelkesen indulunk neki a beköltözésnek.
A legjobb, ha a beköltözést és a kicsomagolást a konyhával kezdjük, mert ez a legnehezebb és legidőigényesebb hely.
 

Vissza