Néhány hasznos tanács, ha költözködni akarunk

2013.03.22 23:45

 

1. Tartsuk a dolgokat egybe
Ragaszkodjunk ahhoz, hogy az egy szobába tartozó dolgok egy helyre, egy dobozba kerüljenek. Így a kipakolás is sokkal egyszerűbb lesz. De arra is fontos figyelni, hogy a készülékek hoasszabbítói az adott készülék mellék és a lámpák az izzók, valamint a könyvtámaszok a könyvek mellé kerüljenek. A mozgó részeket érdemes szalaggal rögzíteni, a csavarokat pedig az adott bútor egyik lapjához. De az is jó megoldás, ha a kábelek, vezetékek, alkatrészek, darabok, konzolok egy dobozba kerülnek.

2. Pakoljunk be előre
Bármit, amit meg lehet csinálni a költözés napja előtt, azt tegyük meg. Így érdemes a csomagolással is végezni a költözés előtt, mert így a felpakolást nagymértékben lerövidíthetjük. Külön dobozba tegyük a tisztálkodási szereket, a kozmetikai termékeket és az aznapra szükséges holmikat is.

3. Tisztítsuk ki a lakást, mielőtt beköltöznénk
Az üres lakást sokkal egyszerűbb kitakarítani, mint ahová már behordtuk a bútorokat és a dobozokat, így ezt még a felpakolás előtt tegyük meg.

4. Használjuk fel a bőröndöket is
Töltsük meg a poggyászainkat ruházati cikkekkel, ágyneműkkel, törölközőkkel és papírtermékekkel, így nem kell ezekhez külön dobozt szerezni. Sőt a gurolós bőröndöket könnyebb is mozgatni, mint a dobozokat.

5. Az értéktárgyakat rakjuk biztonságos helyre
Talán nem is érdemes megmagyarázni, hogy az értéktárgyakat, az ezüstöt, a régiségeket, az ékszereket miért kell fokozottan vigyázva elpakolni.
 

Vissza