Újra a költöztető cégekről 1.

2014.03.14 08:09

Akár egy másik szobába, irodába vagy lakásba költözünk, a jó költöztető cég nagy különbséget jelent a költözésben. Ha egy profi költöztető céget bérelünk fel, akkor a felelősség és a kockázatok nagymértékben lecsökkennek. Ilyenkor nem kell számolni a személyi sérülésekkel, a nyilvántartások és fontos papírok elvesztésével, az értékes berendezéseknél adódott károkkal vagy az adatvédelmi előírásokkal.
Nagyon sok lehetőség van akkor is felbérelni egy profi költöztető csapatot, ha az irodát költöztetjük, de fontos tudni, hogy mi különbözteti meg a profi költöztetőket a többiektől. Érdemes számos témakörben kifaggatni őket, például megkérdezni pket a tapasztalatról, az engedélyezésről, a pakolás módjairól stb. Vessünk össze előbb néhány dolgot és csak utána alkalmazzuk őket.

1. munkavállalói átvilágítási folyamat
Lehet, hogy megbízunk az adott márkában, de mi a helyzet a tényleges emberekkel, akik megjelennek az irodában a költözés napján? Az irodai költöztető cégek csak annyira jók, amennyire azok az emberek, akik képviselik őket. Éppen ezért érdemes olyan költöztető céget alkalmazni, ami háttérellenőrzéseket végez, mielőtt alkalazná a munkavállalót. A személyzetnek is jól képzettnek és hitelesnek kell lenniük ahhoz, hogy rábizzuk a fontos iratok elcsomagolását és szállítását. Kerüljük azokat a költöztető cégeket, akik ideiglenesen is alkalmaznak embereket. A dolog természetéből adódóan ezek a munkavállalók nem ismertek a költöztető cég számára, ezért nem is hitelesek.
 

Vissza